Nyheter

Tack Sverige, tack Globen! Tack för denna gång! ❤️

Efter tre månader på turné över hela Sverige med över 90 000 sålda biljetter var det dags för den allra sista showen av ”Bitar ur mitt liv”. Tillsammans med de 7000 som tagit sig till Globen tittade Björn tillbaka på sin 50 år långa karriär.

Expressens Anders Björkman fanns på plats och skrev så här:

Björn Skifs storslagna och tårfyllda farväl till publiken

Björn Skifs har skjutit iväg ”Michelangelo, sista showen är över, Globen står upp och jublar, ensemblen applåderar.

Skifs bara står där och det syns att han är rörd.

”Bitar ur mitt liv”, en sorts biografi över Skifs artistliv, har varit höstens stora succéshow med flitigt utsålda och dubblerade kvällar. Från Skansen till Globen via Sverige har över 100 000 människor tagit del av en mångsidig artists långa karriär och upplevt en suverän underhållare.

Inför turnén var det känsla av farväl, men när man ser denna 70-plussare i action, då vet man att han kommer att fortsätta.

Kanske i annat format, inte i så här storslagen shower, men han fortsätter förstås.

”Bitar ur mitt liv” är en bra show, där inget egentligen är nytt, men där man påminns om låtar och får uppleva hans mångsidighet.

Skifs börjar 1956 när Eisenhower var president i USA och Björn fick sin första trumpet. Sedan gör han en resa genom karriären och gamla bilder och videor blir mycket roliga.

Jovisst, jag har hört en del av historierna förr, men jag har också följt Skifs i 50 år.Och han är så bra på att berätta, skapar små sketcher, och där finns distans och humor.

Berätta i kronologisk ordning, med årtal angivna, kan bli lite tjatigt, men här fungerar det eftersom det hela tiden leder till nya låtar som visar hans bredd.

Alla hits, de finns där. ”Hooked on a feeling” överraskar redan efter en halvtimme, ”Michelangelo” blir en festfinal. Däremellan sjunger han både begravningslåten ”Håll mitt hjärta” och bröllopslåten ”When I tell the world you´re mine” – bara det, två melodier som svenska folket använder vid speciella tillfällen i livet.

Och så är den över, sista kvällen med gänget.

– Jag måste tacka denna ljuvliga ensemble, säger Skifs. Och så tackar han regissören ”som jag känner”. Det är hustrun Pernilla Skifs.

Sedan står han där och bara ler tills det börjar blänka i ögonvrån.

SHOW
4 getingar
Björn Skifs – Bitar ur mitt liv
Globen, Stockholm
PUBLIK: 7 000
VEM: Björn Skifs med skickliga musiker, stråkkvartett, lysande dansande kör.
VAD: Finalen på höstens succéturné, som är Skifs artistiska memoarer på 120 minuter, snyggt paketerat av Pernilla Skifs.

TRE HÖJDARE
”Hooked on a feeling” överraskar publiken redan efter en halvtimme och hela Globen blir ett enda ooga chakka.
”Det blir alltid värre framåt natten”, komiskt om när Skifs tappade texten i Eurovision. Nu får publiken sjunga hans nonsenstext som allsång.
”Vi bygger oss en båt”, där ensemblen blir stor kör som sjunger Skifs egen text. Mycket vackert.

Länk till artikeln: här.