Nyheter

Tack Sverige, tack Globen! Tack för denna gång! ❤️

Efter tre månader på turné över hela Sverige med över 90 000 sålda biljetter var det dags för den allra sista showen av ”Bitar ur mitt liv”. Tillsammans med de 7000 som tagit sig till Globen tittade Björn tillbaka på sin 50 år långa karriär.

Expressens Anders Björkman fanns på plats och skrev så här:

Björn Skifs storslagna och tårfyllda farväl till publiken

Björn Skifs har skjutit iväg ”Michelangelo, sista showen är över, Globen står upp och jublar, ensemblen applåderar.

Skifs bara står där och det syns att han är rörd.

”Bitar ur mitt liv”, en sorts biografi över Skifs artistliv, har varit höstens stora succéshow med flitigt utsålda och dubblerade kvällar. Från Skansen till Globen via Sverige har över 100 000 människor tagit del av en mångsidig artists långa karriär och upplevt en suverän underhållare.

Inför turnén var det känsla av farväl, men när man ser denna 70-plussare i action, då vet man att han kommer att fortsätta.

Kanske i annat format, inte i så här storslagen shower, men han fortsätter förstås.

”Bitar ur mitt liv” är en bra show, där inget egentligen är nytt, men där man påminns om låtar och får uppleva hans mångsidighet.

Skifs börjar 1956 när Eisenhower var president i USA och Björn fick sin första trumpet. Sedan gör han en resa genom karriären och gamla bilder och videor blir mycket roliga.

Jovisst, jag har hört en del av historierna förr, men jag har också följt Skifs i 50 år.Och han är så bra på att berätta, skapar små sketcher, och där finns distans och humor.

Berätta i kronologisk ordning, med årtal angivna, kan bli lite tjatigt, men här fungerar det eftersom det hela tiden leder till nya låtar som visar hans bredd.

Alla hits, de finns där. ”Hooked on a feeling” överraskar redan efter en halvtimme, ”Michelangelo” blir en festfinal. Däremellan sjunger han både begravningslåten ”Håll mitt hjärta” och bröllopslåten ”When I tell the world you´re mine” – bara det, två melodier som svenska folket använder vid speciella tillfällen i livet.

Och så är den över, sista kvällen med gänget.

– Jag måste tacka denna ljuvliga ensemble, säger Skifs. Och så tackar han regissören ”som jag känner”. Det är hustrun Pernilla Skifs.

Sedan står han där och bara ler tills det börjar blänka i ögonvrån.

SHOW
4 getingar
Björn Skifs – Bitar ur mitt liv
Globen, Stockholm
PUBLIK: 7 000
VEM: Björn Skifs med skickliga musiker, stråkkvartett, lysande dansande kör.
VAD: Finalen på höstens succéturné, som är Skifs artistiska memoarer på 120 minuter, snyggt paketerat av Pernilla Skifs.

TRE HÖJDARE
”Hooked on a feeling” överraskar publiken redan efter en halvtimme och hela Globen blir ett enda ooga chakka.
”Det blir alltid värre framåt natten”, komiskt om när Skifs tappade texten i Eurovision. Nu får publiken sjunga hans nonsenstext som allsång.
”Vi bygger oss en båt”, där ensemblen blir stor kör som sjunger Skifs egen text. Mycket vackert.

Länk till artikeln: här.

Turnéfinal i Globen!

Björn Skifs förlänger och avslutar sin höstturné ”Bitar ur mitt liv” med stor final i Globen, Stockholm lördag den 1 december!

Björn Skifs bitar blir turné!

Biljetterna till showen om Björn Skifs mer än 50-åriga karriär gick åt snabbt till de två sensommardatumen på Solliden, Skansen. Nu är det klart att Björn Skifs tar sin föreställning ”Bitar ur mitt liv” på stor Sverigeturné i höst.

– En av de vanligaste frågorna jag får från min publik är: ”När kommer du hit?”. Nu kan jag äntligen svara: ”Snart!”. I höst tar vi nya showen till 12 städer från Helsingborg till Luleå, berättar Björn Skifs.

Han har hunnit fylla 70 år och alla hans skivor har just samlats i en nyutgiven box. Nu tar Skifs även med publiken på en musikalisk tidsresa, live på scen.

– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester. Det ser jag fram emot, säger Björn Skifs.

Hit kommer Skifs ”Bitar ur mitt liv”:

31/8+1/9 Stockholm, Sollidenscenen Skansen
7/9+8/9 Karlstad, Löfbergs Arena
14/9+15/9 Örnsköldsvik, Fjällräven Center
22/9 Luleå, Coop Norrbotten Arena
28/9+29/9 Jönköping, Kinnarps Arena
5/10+6/10 Malmö, Malmö Arena
12/10+13/10 Linköping, Saab Arena
19/10+20/10 Sandviken, Göransson Arena
26/10+27/10 Göteborg, Scandinavium
2/11+3/11 Helsingborg, Helsingborg Arena
9/11+10/11 Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena
17/11 Västerås, ABB Arena Syd
23/11+24/11 Lidköping, Sparbanken Arena

 

> KLICKA HÄR FÖR BOKNINGSLÄNKAR <

50 fantastiska år med Björn Skifs i ny show på Skansen!

Han har hunnit fylla 70 år och alla hans skivor har just samlats i en nyutgiven box. Nu tar han även med publiken på en resa genom sin mer än 50-åriga karriär, live på scen. I slutet av sommaren 2018 uppträder Björn Skifs på Skansen och Solliden-scenen med en helt ny show som han kallar ”Bitar ur mitt liv”.

– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester, kör och stråkar, berättar Björn Skifs.

Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.

– Lust och nyfikenhet har varit drivkraften genom alla år. Att skapa en ny show är alltid spännande och roligt, jag är lika nyfiken som alla andra på hur det ska bli, säger Björn Skifs med ett leende.

Missa inte chansen att se och höra en av landets absolut mest folkkära artister när han ser tillbaka på en fantastisk karriär som berört så många. Vilka minnen har du till Björns musik? Vilka av Björns bästa bitar ser du mest fram emot?

Se till att säkra din plats framför Sollidens underbara utomhusscen i den vackra Stockholmska sensommaren. Boka dina biljetter idag!

Biljetterna släpps 24/11 -17, kl 9.00 hos Ticketmaster.

Skifs skivkarriär samlas i mäktig CD-box

I boxen ”Every Bit Of My Life 1967-2017” summeras ett halvt sekel Björn Skifs på skiva på 24 CD. Det är en mäktig musikalisk historieskrivning över en av Sveriges mest framgångsrika artistkarriärer någonsin. Här finns alla hans 16 soloalbum, skivorna med Björns 60-talsgrupp Slam Creepers’, de två klassiska albumen med Björn Skifs och Blåblus (Blue Swede) och albumet med gruppen Zkiffz.

Men det slutar inte där. I boxen ingår även fyra fullmatade bonusskivor, ”Singlar, duetter, outgivet och annat vol. 1-4”. Där finns hits, obskyra B-sidor, höjdpunkter ur musikalsuccén ”Spök!”, samarbetet med låtskrivaren David Foster, och mycket mer.
En stor del av materialet släpps på CD för första gången.

”Jag har själv aldrig ens kunnat föreställa mig att alla mina skivor skulle komma att samlas i en så här fin liten box. Men här är de – och lite till, säger en stolt Björn Skifs och fortsätter:

”Det är både enastående och smått ofattbart. Något som också gör mig riktigt stolt, är att träffa folk som berättar att jag genom min musik har inspirerat dem att själva bli musiker eller sångare”.

Boxen inkluderar en 104-sidig booklet, späckad med av unikt bildmaterial, formgiven av Pär Wickholm. I omfattande intervjuer, exklusivt gjorda för denna box, berättar Skifs och producenterna för musikjournalisten Anders Lundquist om samtliga albuminspolningar.

Redaktören Lars Nylins förord placerar sångaren och uttolkaren Björn Skifs i ett större musikhistoriskt sammanhang.

Björn Skifs firade i våras sin 70-årsdag och kan se tillbaka på ett framgångsrikt år med succéartade arenakonserter tillsammans med Tommy Körberg, ett nytt samlingsalbum och fortsatta framgångar för showen ”Lite nu och då” på Göta Lejon.
Hur vill Björn själv att hans lyssnare ska känna när de fördjupar sig i boxen?

”Förhoppningsvis blir reaktionen något i stil med ”oj, vad han har hunnit med – och en del var faktiskt inte så dumt!” Kanske blir de också lite överraskade över allt jag har gjort. För ingen kan i alla fall klaga på genrebredden”, skrattar Björn. ”Boxen rymmer kanske inte v-a-r-j-e bit av mitt musikaliska liv, som titeln antyder – men nästan!”

Med ”Every Bit Of My Life” blir skivartisten Björn Skifs extremt mycket tydligare än den som alltför ofta bara sammanfattas med att ”Hooked on A Feeling” blev Billboardetta i USA i april 1974.

”Every Bit Of My Life 1967-2017” släpps den 15 december.

Sista säsongen!

Efter fem fantastiska säsonger tackar Skifs – lite nu och då på Göta Lejon för sig.

6 december blir den sista showen och nu finns endast ett fåtal biljetter kvar så det gäller att skynda sig om man vill hinna se denna smash hit till show.

Biljetter finns på 08-50529000 och/eller https://www.ticketmaster.se/ar…/bjorn-skifs-biljetter/956467

Nytt samlingsalbum!

Du har väl inte missat 23 spår med hits, höjdpunkter och personliga favoriter från de senaste 45, åren utvalda i samarbete med Björn själv?

Nya samlingsalbumet ”Bästa nu och då” finns både på CD och streamingtjänster här: lnk.to/BjornSkifsBastaFA

Här finns givetvis USA-hitsen Hooked On A Feeling (etta ”over there” två gånger – med 40 års mellanrum) och ”Never My Love”. Men också ytterligare två spår från fina ”Pinewood Rally”, däribland titelspåret.

Här finns Melodifestivalsvinnarna ”Det blir alltid värre framåt natten” och ”Fångad i en dröm”. Och ”Michelangelo”, som fortfarande känns som en vinnare varje gång den framförs.
Man kan förstås inte förbise gåshudsballaden ”Håll mitt hjärta”, som slog rekord på Svensktoppen.
Agnes-duetten ”When You Tell The World You’re Mine” framfördes vid kronprinsessan Victorias bröllop.
”Krama dig” och ”I mörkret med dig” tillhör hans svenska 70-talshits.

Bland låtarna som inte var hits, och heller inte försökte bli det, finns den fina hyllningen till musikens tidlösa väsen, ”Let Music Live”, skriven av Björns gamle parhäst, Bengt Palmers. ”We’ll Make it Tonight” är ett välbehövligt spår från det kortlivade rockbandet Zkiffz, vars enda album i dag är en kultklassiker. Här finns också en av Björns personliga favoriter, ”Fixing a Broken Heart”, en kärleksfull ballad som hamnade lite i skymundan när den släpptes, men sedan dess blivit en livefavorit som borde upptäckas av fler även på skiva.

Utöver dessa återfinns förstås också en rad andra pärlor, som visar Björns förmåga att röra sig mellan soul, pop, tung rock, ballader och gamla svenska örhängen – och ändå bara låta som sig själv.

Björn Skifs, Bästa nu och då. 
2017 Parlophone Music Sweden, a division of Warner Music Sweden AB

1. Pinewood Rally
2. Never My Love
3. Hooked On A Feeling
4. Half Breed
5. Det regnar, regnar
6. I mörkret med dej
7. Michelangelo (men så svara då!)
8. Krama dej
9. Härligt, härligt men farligt, farligt
10. Det blir alltid värre framåt natten
11. Let Music Live
12. We’ll Make It Tonight
13. Fångad i en dröm
14. Akta dej!
15. New York City Is Waiting
16. Fixing A Broken Heart
17. Måndag morgon
18. Håll mitt hjärta
19. Underbart är kort
20. Chevrolet
21. Break The Spell
22. Solglasögon & sommarbil
23. When You Tell The World You’re Mine – Duett med Agnes

Femte succésäsongen!

Succén fortsätter i höst på Göta Lejon!

Vi kan med glädje berätta att Skifs – lite nu och då – kommer tillbaka för en 5e säsong under hösten 2017. Nu är biljetterna släppta till utvalda datum under oktober, november och december. Showen fortsätter bjuda på välkända hits, oväntade överraskningar, finstämda sånger, mycket skratt och en fantastisk stämning. Vi kan avslöja att Björn bjuder in en hemlig gästartist som dyker upp på scen. Några tidigare gäster har varit Magnus Uggla, Tommy Nilsson och Louise Hoffsten.

För biljetter, klicka här!
eller ring Ticketmaster (fd Ticnet) 077-170 70 70

Biljetter säljs också i Göta Lejons biljettkassa:
Tel: 08-505 290 00
E-post: biljett@gotalejon.se

Decembermys med Skifs!

Unna dig en personlig kväll med Skifs mitt i julstöket: 5–7 & 16–18 december på Göta lejon i Stockholm.

Nu är succén inne på sitt andra år! Björn Skifs hyllas för sina personliga och annorlunda kvällar på Göta Lejon. Otippade överraskningar, spännande gäster och fenomenala musikaliska upplevelser varvas fritt. Vanligtvis ger Björn bara 3 föreställningar per månad men nu i december får du hela 6 tillfällen att välja mellan. Stressa av från julklappskalabaliken och kom in i Göta Lejons varma salong där Björn Skifs, hans band och spännande gäster väntar på dig.

För biljetter, klicka här!
eller ring Ticketmaster (fd Ticnet) 077-170 70 70

Biljetter säljs också i Göta Lejons biljettkassa:
Tel: 08-505 290 00
E-post: biljett@gotalejon.se

Extrakonsert i Göteborg 20/1

Västkusten vill se Skifs vs Körberg – 50 år senare. Nu har föreställningen i Scandinavium (lörd 21/1) sålt slut och vi sätter in en extraföreställning dagen före, fredagen den 20/1, 2017.

Se till att säkra dina biljetter till de historiska konserterna med Skifs & Körberg. Passa på att ge bort biljetter i julklapp, det blir en unik gåva i världsklass!

Biljetter Scandinavium: Klicka här!

Biljetter Malmö Arena: Klicka här!

Biljetter Stockholm Hovet: Klicka här!

Läs mer om showen på: www.gotalejon.se/skifsvskorberg/