Nyheter

Björn Skifs bitar blir turné!

Biljetterna till showen om Björn Skifs mer än 50-åriga karriär gick åt snabbt till de två sensommardatumen på Solliden, Skansen. Nu är det klart att Björn Skifs tar sin föreställning ”Bitar ur mitt liv” på stor Sverigeturné i höst.

– En av de vanligaste frågorna jag får från min publik är: ”När kommer du hit?”. Nu kan jag äntligen svara: ”Snart!”. I höst tar vi nya showen till 12 städer från Helsingborg till Luleå, berättar Björn Skifs.

Han har hunnit fylla 70 år och alla hans skivor har just samlats i en nyutgiven box. Nu tar Skifs även med publiken på en musikalisk tidsresa, live på scen.

– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester, säger Björn Skifs det ser jag fram emot.

Hit kommer Skifs ”Bitar ur mitt liv”:

8/9 • Karlstad, Löfbergs Arena
15/9 • Örnsköldsvik, Fjällräven Center
22/9 • Luleå, Coop Norrbotten Arena
29/9 • Jönköping, Kinnarps Arena
6/10 • Malmö, Malmö Arena
13/10 • Linköping, Saab Arena
20/10 • Sandviken, Göransson Arena
27/10 • Göteborg, Scandinavium
3/11 • Helsingborg, Helsingborg Arena
10/11 • Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena
17/11 • Västerås, ABB Arena Syd
24/11 • Lidköping, Sparbanken Arena

Biljetterna släpps fredag 19/1 kl 11.00

> KLICKA HÄR FÖR BOKNINGSLÄNKAR <

50 fantastiska år med Björn Skifs i ny show på Skansen!

Han har hunnit fylla 70 år och alla hans skivor har just samlats i en nyutgiven box. Nu tar han även med publiken på en resa genom sin mer än 50-åriga karriär, live på scen. I slutet av sommaren 2018 uppträder Björn Skifs på Skansen och Solliden-scenen med en helt ny show som han kallar ”Bitar ur mitt liv”.

– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester, kör och stråkar, berättar Björn Skifs.

Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.

– Lust och nyfikenhet har varit drivkraften genom alla år. Att skapa en ny show är alltid spännande och roligt, jag är lika nyfiken som alla andra på hur det ska bli, säger Björn Skifs med ett leende.

Missa inte chansen att se och höra en av landets absolut mest folkkära artister när han ser tillbaka på en fantastisk karriär som berört så många. Vilka minnen har du till Björns musik? Vilka av Björns bästa bitar ser du mest fram emot?

Se till att säkra din plats framför Sollidens underbara utomhusscen i den vackra Stockholmska sensommaren. Boka dina biljetter idag!

Biljetterna släpps 24/11 -17, kl 9.00 hos Ticketmaster.

Skifs skivkarriär samlas i mäktig CD-box

I boxen ”Every Bit Of My Life 1967-2017” summeras ett halvt sekel Björn Skifs på skiva på 24 CD. Det är en mäktig musikalisk historieskrivning över en av Sveriges mest framgångsrika artistkarriärer någonsin. Här finns alla hans 16 soloalbum, skivorna med Björns 60-talsgrupp Slam Creepers’, de två klassiska albumen med Björn Skifs och Blåblus (Blue Swede) och albumet med gruppen Zkiffz.

Men det slutar inte där. I boxen ingår även fyra fullmatade bonusskivor, ”Singlar, duetter, outgivet och annat vol. 1-4”. Där finns hits, obskyra B-sidor, höjdpunkter ur musikalsuccén ”Spök!”, samarbetet med låtskrivaren David Foster, och mycket mer.
En stor del av materialet släpps på CD för första gången.

”Jag har själv aldrig ens kunnat föreställa mig att alla mina skivor skulle komma att samlas i en så här fin liten box. Men här är de – och lite till, säger en stolt Björn Skifs och fortsätter:

”Det är både enastående och smått ofattbart. Något som också gör mig riktigt stolt, är att träffa folk som berättar att jag genom min musik har inspirerat dem att själva bli musiker eller sångare”.

Boxen inkluderar en 104-sidig booklet, späckad med av unikt bildmaterial, formgiven av Pär Wickholm. I omfattande intervjuer, exklusivt gjorda för denna box, berättar Skifs och producenterna för musikjournalisten Anders Lundquist om samtliga albuminspolningar.

Redaktören Lars Nylins förord placerar sångaren och uttolkaren Björn Skifs i ett större musikhistoriskt sammanhang.

Björn Skifs firade i våras sin 70-årsdag och kan se tillbaka på ett framgångsrikt år med succéartade arenakonserter tillsammans med Tommy Körberg, ett nytt samlingsalbum och fortsatta framgångar för showen ”Lite nu och då” på Göta Lejon.
Hur vill Björn själv att hans lyssnare ska känna när de fördjupar sig i boxen?

”Förhoppningsvis blir reaktionen något i stil med ”oj, vad han har hunnit med – och en del var faktiskt inte så dumt!” Kanske blir de också lite överraskade över allt jag har gjort. För ingen kan i alla fall klaga på genrebredden”, skrattar Björn. ”Boxen rymmer kanske inte v-a-r-j-e bit av mitt musikaliska liv, som titeln antyder – men nästan!”

Med ”Every Bit Of My Life” blir skivartisten Björn Skifs extremt mycket tydligare än den som alltför ofta bara sammanfattas med att ”Hooked on A Feeling” blev Billboardetta i USA i april 1974.

”Every Bit Of My Life 1967-2017” släpps den 15 december.

Sista säsongen!

Efter fem fantastiska säsonger tackar Skifs – lite nu och då på Göta Lejon för sig.

6 december blir den sista showen och nu finns endast ett fåtal biljetter kvar så det gäller att skynda sig om man vill hinna se denna smash hit till show.

Biljetter finns på 08-50529000 och/eller https://www.ticketmaster.se/ar…/bjorn-skifs-biljetter/956467

Nytt samlingsalbum!

Du har väl inte missat 23 spår med hits, höjdpunkter och personliga favoriter från de senaste 45, åren utvalda i samarbete med Björn själv?

Nya samlingsalbumet ”Bästa nu och då” finns både på CD och streamingtjänster här: lnk.to/BjornSkifsBastaFA

Här finns givetvis USA-hitsen Hooked On A Feeling (etta ”over there” två gånger – med 40 års mellanrum) och ”Never My Love”. Men också ytterligare två spår från fina ”Pinewood Rally”, däribland titelspåret.

Här finns Melodifestivalsvinnarna ”Det blir alltid värre framåt natten” och ”Fångad i en dröm”. Och ”Michelangelo”, som fortfarande känns som en vinnare varje gång den framförs.
Man kan förstås inte förbise gåshudsballaden ”Håll mitt hjärta”, som slog rekord på Svensktoppen.
Agnes-duetten ”When You Tell The World You’re Mine” framfördes vid kronprinsessan Victorias bröllop.
”Krama dig” och ”I mörkret med dig” tillhör hans svenska 70-talshits.

Bland låtarna som inte var hits, och heller inte försökte bli det, finns den fina hyllningen till musikens tidlösa väsen, ”Let Music Live”, skriven av Björns gamle parhäst, Bengt Palmers. ”We’ll Make it Tonight” är ett välbehövligt spår från det kortlivade rockbandet Zkiffz, vars enda album i dag är en kultklassiker. Här finns också en av Björns personliga favoriter, ”Fixing a Broken Heart”, en kärleksfull ballad som hamnade lite i skymundan när den släpptes, men sedan dess blivit en livefavorit som borde upptäckas av fler även på skiva.

Utöver dessa återfinns förstås också en rad andra pärlor, som visar Björns förmåga att röra sig mellan soul, pop, tung rock, ballader och gamla svenska örhängen – och ändå bara låta som sig själv.

Björn Skifs, Bästa nu och då. 
2017 Parlophone Music Sweden, a division of Warner Music Sweden AB

1. Pinewood Rally
2. Never My Love
3. Hooked On A Feeling
4. Half Breed
5. Det regnar, regnar
6. I mörkret med dej
7. Michelangelo (men så svara då!)
8. Krama dej
9. Härligt, härligt men farligt, farligt
10. Det blir alltid värre framåt natten
11. Let Music Live
12. We’ll Make It Tonight
13. Fångad i en dröm
14. Akta dej!
15. New York City Is Waiting
16. Fixing A Broken Heart
17. Måndag morgon
18. Håll mitt hjärta
19. Underbart är kort
20. Chevrolet
21. Break The Spell
22. Solglasögon & sommarbil
23. When You Tell The World You’re Mine – Duett med Agnes

Femte succésäsongen!

Succén fortsätter i höst på Göta Lejon!

Vi kan med glädje berätta att Skifs – lite nu och då – kommer tillbaka för en 5e säsong under hösten 2017. Nu är biljetterna släppta till utvalda datum under oktober, november och december. Showen fortsätter bjuda på välkända hits, oväntade överraskningar, finstämda sånger, mycket skratt och en fantastisk stämning. Vi kan avslöja att Björn bjuder in en hemlig gästartist som dyker upp på scen. Några tidigare gäster har varit Magnus Uggla, Tommy Nilsson och Louise Hoffsten.

För biljetter, klicka här!
eller ring Ticketmaster (fd Ticnet) 077-170 70 70

Biljetter säljs också i Göta Lejons biljettkassa:
Tel: 08-505 290 00
E-post: biljett@gotalejon.se

Decembermys med Skifs!

Unna dig en personlig kväll med Skifs mitt i julstöket: 5–7 & 16–18 december på Göta lejon i Stockholm.

Nu är succén inne på sitt andra år! Björn Skifs hyllas för sina personliga och annorlunda kvällar på Göta Lejon. Otippade överraskningar, spännande gäster och fenomenala musikaliska upplevelser varvas fritt. Vanligtvis ger Björn bara 3 föreställningar per månad men nu i december får du hela 6 tillfällen att välja mellan. Stressa av från julklappskalabaliken och kom in i Göta Lejons varma salong där Björn Skifs, hans band och spännande gäster väntar på dig.

För biljetter, klicka här!
eller ring Ticketmaster (fd Ticnet) 077-170 70 70

Biljetter säljs också i Göta Lejons biljettkassa:
Tel: 08-505 290 00
E-post: biljett@gotalejon.se

Extrakonsert i Göteborg 20/1

Västkusten vill se Skifs vs Körberg – 50 år senare. Nu har föreställningen i Scandinavium (lörd 21/1) sålt slut och vi sätter in en extraföreställning dagen före, fredagen den 20/1, 2017.

Se till att säkra dina biljetter till de historiska konserterna med Skifs & Körberg. Passa på att ge bort biljetter i julklapp, det blir en unik gåva i världsklass!

Biljetter Scandinavium: Klicka här!

Biljetter Malmö Arena: Klicka här!

Biljetter Stockholm Hovet: Klicka här!

Läs mer om showen på: www.gotalejon.se/skifsvskorberg/

Nu är det klart med nya konserter med Skifs och Körberg…

…och ni som har  biljetter till de inställda konserterna på Skansen har förtur!

Vi är stolta och glada att kunna berätta att det nu blir fyra nya konserter med Skifs och Körberg på flera orter.

13 januari 2017 i Malmö Arena.
21 januari 2017 på Scandinavium i Göteborg.
17-18 februari 2017 på Hovet i Stockholm.

För er som vill byta era biljetter mot nya maila till byte@gotalejon.se

I mailet skriver ni ert gamla bokningsnummer, antal biljetter, vilken ort samt datum ni önskar biljetter till.
En bekräftelse mailas till er inom två veckor och man blir då tilldelad platser och prisgrupp likvärdig den man hade på Skansen.

Detta erbjudande gäller t o m 28/9 då vi släpper upp biljetterna till försäljning.

Tack till alla som gästade oss i slottsruinen!

Det blev 8 fantastiska spelningar i slottsruinen och kvällar vi sent kommer glömma. Tack alla ni som varit med och bidragit till en magisk stämningen och firade vårt 30 års jubileum med oss.